Kirsch torta
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Csokikrém:
- 20 dkg RAMA
- 10 dkg cukor
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Zselés meggy:
- 1 kis üveg meggybefőtt
- 1-2 dl víz
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Tejszínhab:
- 2 csomag habpor
- 3 dl tej
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat
kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével belekeverjük
először a tojássárgáját, majd a cukrot (kanalanként). Ezután kézzel óvatosan
beleforgatjuk a már előzőleg összekevert sütőporos kakaóporos lisztet.
Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szitálunk egy kevés
lisztet. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük a piskótát.
2. Ameddig sül a piskóta,
elkészítjük a krémeket. A csokoládé pudingot megfőzzük a csomagon leírtak
alapján 3 dl tejjel (cukor nélkül!!), majd félrerakjuk hűlni. A vajat a
cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt
pudingot.
3. A meggyet a levével
együtt felforraljuk, a pudingport kikeverjük 1-2 dl vízzel, és ha forr, akkor
belekeverjük, és szokásos módon elkészítjük a vanília pudingot.
4. A habport kikeverjük a
csomagon leírtak alapján.
5. A piskótát felvágjuk
lehetőség szerint 3 vagy 4 részre. A legalsó lapot elkezdjük megkenni, először
egy nagy körben csokikrémet kenek rá, majd tejszínhabot, és így tovább, ameddig
a közepére nem érünk. Ezután gazdagon megszórjuk a zselés meggyel. Így
folytatja megkenjük a többi lapot is. Ha kész, kívülről tejszínhabbal befedjük,
illetve díszítjük. Dekorációként még használhatunk meggyet, illetve én kis
csokoládé szívekkel díszítettem (étcsokoládét olvaszthatunk, és sütőpapírra bármit
formázhatunk belőle vagy bonbonformába öntjük a csokit és ezzel díszítjük).
![]() |
Ez még az első próbálkozás volt pár éve :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése