2014. április 6., vasárnap

Kirsch torta á la Adri

Kirsch torta








Nagy története van ennek a receptnek. Nagy kedvenc volt mindig is a kirsch torta, amikor néha-néha cukrászdába mentünk, az esetek 90%-ában ezt kértem. Próbáltam kitalálni, hogyan is készítik, milyen krém van benne, de hát ahány cukrászda, annyiféleképpen készítik. Majd amikor Anya szülinapja közeledett, kérdeztem tőle, hogy milyen tortának örülne nagyon, és persze a válasz a kirsch torta volt. Elkezdtem kutakodni, hogyan is készítik, majd úgy döntöttem, inkább elkészítem, ahogy én gondolom. :) Szerencsére nagy sikert aratott, azóta már jó pár alkalommal elkészítettem, sőt, ajándéknak is készült nem egy embernek. :)











Piskóta:
  •  6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Csokikrém:
  •  20 dkg RAMA
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Zselés meggy:
  •  1 kis üveg meggybefőtt
  • 1-2 dl víz
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Tejszínhab:
  • 2 csomag habpor
  • 3 dl tej
  • 2 csomag habfixáló


Elkészítés:

1.     A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével belekeverjük először a tojássárgáját, majd a cukrot (kanalanként). Ezután kézzel óvatosan beleforgatjuk a már előzőleg összekevert sütőporos kakaóporos lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szitálunk egy kevés lisztet. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük a piskótát.
2.     Ameddig sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A csokoládé pudingot megfőzzük a csomagon leírtak alapján 3 dl tejjel (cukor nélkül!!), majd félrerakjuk hűlni. A vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot. 
3.     A meggyet a levével együtt felforraljuk, a pudingport kikeverjük 1-2 dl vízzel, és ha forr, akkor belekeverjük, és szokásos módon elkészítjük a vanília pudingot. 
4.     A habport kikeverjük a csomagon leírtak alapján.

5.     A piskótát felvágjuk lehetőség szerint 3 vagy 4 részre. A legalsó lapot elkezdjük megkenni, először egy nagy körben csokikrémet kenek rá, majd tejszínhabot, és így tovább, ameddig a közepére nem érünk. Ezután gazdagon megszórjuk a zselés meggyel. Így folytatja megkenjük a többi lapot is. Ha kész, kívülről tejszínhabbal befedjük, illetve díszítjük. Dekorációként még használhatunk meggyet, illetve én kis csokoládé szívekkel díszítettem (étcsokoládét olvaszthatunk, és sütőpapírra bármit formázhatunk belőle vagy bonbonformába öntjük a csokit és ezzel díszítjük).
Ez még az első próbálkozás volt pár éve :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése